Nederlands 
  Home
Winkelwagen
Producten
  Potten / Pannen
  Wok Brander
  Hangmatten
  Bean bag - lounge bag
 
Extra
  Onze standaards - lariks hout
  Verschillen van hangmatten.
  Montage handleiding
  Fotos
 
  Betalingsmogelijkheden
  Verzendmogelijkheden
  Algemene Leveringsvoorwaarden
  Contact

 

  Onze standaards - lariks hout  


Onze Standaards,

De 3,2 meter en 4,2 meter uitvoering zijn gemaakt van lariks hout,

Wat is larikshout?                                     

Het hout dat wij gebruiken is lariks. Lariks behoort tot de dennenfamilie "Pinaceae". Ze vormen bossen op het noordelijk halfrond. Deze kunnen zeer uitgestrekt zijn in de koele noordelijke streken, meer zuidelijk zijn ze beperkt tot de bergstreken. Tot de familie behoren niet alleen lariks, maar ook bijvoorbeeld de zilverspar, de den en ceder.
Lariks is valt onder de houtsoort naaldhout en heeft een fijne nerf. Verder is lariks is een harshoudende houtsoort waarvan het kernhout kleurvariaties vertoont van licht geelbruin (Siberisch larix), geelbruin, rozeachtig tot roodachtig bruin. Lariksbomen hebben een hoogte van circa 30-40 meter en een diameter op borsthoogte van 0,5 tot 1,0 meter. Typerend voor deze naaldboom is dat de naalden in de winter afvallen. Inlands lariks is als rondhout verkrijgbaar in lengten tot 10 m, met diameters die variëren van 60-350 mm.

Eigenschappen van hout
Hout is een natuurproduct en heeft daardoor geen constante eigenschappen over de doorsnede en of over de hele lengte van een plank of balk. Kennis over de mechanische eigenschappen van hout is zeer belangrijk voor het juist toepassen van hout in constructies.
De natuurlijke duurzaamheid van hout wordt gedefinieerd in samenhang met ondermeer de vochttoestand. Het houtvochtgehalte is van invloed op de duurzaamheid en de bestandheid tegen met name schimmelaantasting. Tijdens de productie worden de logs verduurzaamd en beschermd. De logs worden in de oven teruggedroogd tot een vochtgehalte van circa 20 ± 2%. Op deze wijze worden de natuurlijke schimmels in het hout gedood. De logs van RPM zijn gegarandeerd vrij van vlekken, schimmels en houtrot.
Larikshout of dikwijls ook Lorkenhout genoemd, is duurzaam, watervast en sterk. Het is de meest duurzame Europese naaldhoutsoort. Het wordt onder andere gebruikt voor omheiningen, als bouwhout (zowel binnen als buiten), en voor scheepsrompen.